Udruga za rad sa socijalno osjetljivim skupinama "Korak" Darda

Obavijest korisnicima za stambeno zbrinjavanje

 

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine raspisalo je Javni poziv za podnošenje prijava za stambeno zbrinjavanje u 2024. godini sukladno Zakonu o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima, a prenosi ga na svojim mrežnim stranicama i Osječko-baranjska županija.
Pravo na stambeno zbrinjavanje može se ostvariti najmom obiteljske kuće u državnom vlasništvu (model A), darovanjem neuseljive obiteljske kuće u državnom vlasništvu i građevnog materijala za njezinu obnovu ili rekonstrukciju (model B), davanjem u najam stana u državnom vlasništvu (model C), darovanjem građevinskog zemljišta u državnom vlasništvu i građevnog materijala za izgradnju obiteljske kuće (model D) ili darovanjem građevnog materijala za obnovu, dogradnju/nadogradnju i završetak postojeće obiteljske kuće u vlasništvu korisnika ili izgradnju obiteljske kuće na građevinskom zemljištu u vlasništvu korisnika (model E).
Prijava za stambeno zbrinjavanje može se podnijeti za sve modele stambenog zbrinjavanja, prema principu jedna prijava za jedan model. Prijave se podnose od 1. do 31. siječnja, nadležnom upravnom tijelu županije u kojoj se želi ostvariti pravo na stambeno zbrinjavanje.
Detalji Javnog poziva mogu se naći na poveznici: https://mpgi.gov.hr/djelokrug-50/javni-pozivi-poticaji-i-potpore/18-12-2023-javni-poziv-za-podnosenje-prijava-za-stambeno-zbrinjavanje-u-2024-godini-sukladno-zakonu-o-stambenom-zbrinjavanju-na-potpomognutim-podrucjima/17323. D.Ku.

Stambeno zbrinjavanje u 2024. godini

Javni poziv za podnošenje prijava za stambeno zbrinjavanje u 2024. godini u skladu sa Zakonom o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima
Obrazac prijave

Napomena imate još malo vremena, sve kontakte potražite na njihovim stranicama, ako tko ima neku vrstu invaliditeta potrebno je i tu dokumentaciju priložiti….
Konntak osoba za OBŽ :OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA
Upravni odjel za imovinsko-pravne poslove
Odsjek za izvlaštenja i stambeno zbrinjavanje​
Adresa: Županijska 4, 31000 Osijek
Pročelnica: Maja Alduk Šakić
Tel: 031/221-514, 031/ 221- 590
E-mail: imovinsko.pravni@obz.hr, zrinka.sicaja@obz.hr, majaalduk@obz.hr
Internet stranica: Osječko-baranjska županija
Sretno svima!!

Podijeli

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ostale obavijesti

OBAVIJEST

Dragi korisnici udruge Korak Zbog velikog toplinskog vala udruga će se zatvoriti dok ne budu normalne temperature, a ujedno da bi mogli