Udruga za rad sa socijalno osjetljivim skupinama "Korak" Darda

Obavijest o novim veteranskim centrima u RH

Nakon otvorenja četiri veteranska centra, nastavlja se sa širenjem mreže veteranskih centara u Republici Hrvatskoj.
Senjski veteranski centar odgovoriti će na potrebe braniteljsko-stradalničke populacije na područjima Ličko-senjske, Primorsko-goranske, Istarske i Karlovačke županije.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved je u 08.03.2024. (petak)  s gradonačelnikom Senja Juricom Tomljanovićem potpisao Sporazum o suradnji između Ministarstva hrvatskih branitelja i Grada Senja pri uspostavi i radu veteranskog centra u Senju. Sporazum je potpisan u nazočnosti ministara iz različitih sektora i uz ravnatelja Javne ustanove Veteranski centar i predsjednika senjskih branitelja Josipa Lucića.
Ovdje je važno napomenuti da Hrvatska ima zasad četiri veteranska centra: Šibenik, Sinj, Petrinja i Daruvar, a istraživanjem se došlo do zaključka da su potrebna još četiri + jedan . U drugoj fazi odlučeno je graditi četiri veteranska centra u Senju, Osijeku, Krapini i Virovitici i jedan u Zadarskoj županiji. “Time bi se Hrvatska umrežila veteranskim centrima”- objasnio je ministar branitelja dodajući da branitelji usluge veteranskih centara ocjenjuju najvišim ocjenama.

Kao udruga koja je osnovana za braniteljsku populaciju i njihove obitelji, a kasnije šireći viziju postala je “utočište” za sve osobe u nepovoljnom položaju na području Baranje. Želimo istaknuti da idemo ka cilju proširenja usluga našim korisnicima koje su:

  • razvijanju inkluzije lokalne zajednice
  • promicanje i rad s mladima kroz (samo)zapošljavanje kao i osoba s invaliditetom
  • smanjenju iseljavanja mladih iz naše države
  • društveno i inkluzivno poduzetništvo
  • razvijanje poduzetničkog/turističkog ( ruralnog) duha u mladih i osoba s invaliditetom(OSI-om)
  • mentorstvo/volonterstvo

Svim korisnicima stojimo na raspolaganju za dodatne informacije na 
https://udrugakorak.hr
info@udrugakorak.hr
095-811-3032                 Tim udruge Korak

 

Podijeli

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ostale obavijesti

OBAVIJEST

Dragi korisnici udruge Korak Zbog velikog toplinskog vala udruga će se zatvoriti dok ne budu normalne temperature, a ujedno da bi mogli